Skip to main content

Met een gezond en gemotiveerd team fiets je zo door 2023. Eerder maakten we al een opsomming van alle fysieke en mentale voordelen van wielrennen. Maar wist je dat fietsen ook een rechtstreekse impact heeft op de werking van je bedrijf? Dit gebeurt er wanneer je jouw medewerkers op de fiets zet.

1.

Bevordert het gemoed van je medewerkers

Je werknemers voelen zich beter in hun vel wanneer ze met de fiets naar het werk gaan. Fietsen werkt namelijk ontspannend en verlaagt stress. Bovendien kunnen psychische problemen, zoals depressie, stress en angst, verminderen door regelmatig te fietsen.

2.

Minder ziekteverzuim

Dr. David Nieman onderzocht 1.000 personen en ondervond dat 30 tot 40 min bewegen aan een lage intensiteit per dag het ziekteverzuim met 40% tot 50% deed dalen. Een andere studie toonde aan dat fietsende werknemers gemiddeld 1 dag per jaar minder ziek zijn. Dat bespaart een bedrijf gemiddeld € 260 per jaar per fietsende werknemer.

3.

Boost voor je branding en imago

Een goede en mooie sportoutfit is een geweldige motivatie om te bewegen. Stimuleer je medewerkers om aan hun gezondheid te werken door hen een custom outfit cadeau te geven waar je bedrijfsnaam mooi op staat te blinken. Daar maak je heel wat mensen blij mee én het versterkt de branding en het imago van je bedrijf. Je bedrijfsnaam wordt op een leuke, unieke manier in de kijker gezet.

4.

Goed voor je groene beleid

Milieubewustzijn is belangrijk. Het wordt dan ook erg gewaardeerd als een bedrijf een duidelijk engagement aangaat om haar groene steentje bij te dragen. Je medewerkers stimuleren om meer te fietsen past perfect binnen die groene strategie.

Op één parkeerplaats kunnen bijvoorbeeld twintig fietsen gestald worden. Zo creëer je ruimte voor parkeerplaatsen voor wie er echt nood aan heeft, zoals mensen met een fysieke beperking, verkopers, leveranciers,…

Om een fiets te produceren is bovendien slechts 5% van de materialen en energie nodig die voor een auto worden gebruikt. En tijdens het fietsen veroorzaak je natuurlijk geen vervuiling en los je een deel van het fileprobleem op.

5.

Fiscaal interessant

Een bedrijfsfiets is 100% fiscaal aftrekbaar als je medewerker zijn of haar fiets uitsluitend gebruikt voor woon-werkverkeer. Als werkgever moet je dus geen belastingen betalen op bedrijfsfietsen. Dat geldt trouwens ook voor een eventuele fietsvergoeding, met een maximumbedrag van € 0,24 per kilometer, onderhoudskosten en accessoires (fietshelm, fluohesjes, …) zelfs fietsenstallingen, kleedruimtes, sanitair of zonnepanelen en laadpunten voor elektrische fietsen. Dit voordeel is trouwens combineerbaar met een bedrijfswagen of een andere verplaatsingsvergoeding.

Leave a Reply