Skip to main content
OVER ONS

SPORTFUL CUSTOM
TEAMWEAR EXPERTS

OVER SPORTFUL CUSTOM

SPORTFUL CUSTOM, POWERED BY WOLVENBERG

Sportful Custom maakt deel uit van Wolvenberg, een onderneming die al sinds 1978 topmerken verdeelt in België. En dat is niet toevallig: we zijn ervan overtuigd dat topkwaliteit een meerwaarde is op vlak van prestaties, design én duurzaamheid. En die kwaliteit verdelen we met passie.

MEER DAN 25 JAAR PARTNERSHIP MET SPORTFUL.

Al ruim een kwarteeuw zijn we de exclusieve verdeler van de Italiaanse topmerken Castelli en Sportful in de Benelux. Wolvenberg staat op de schouders van deze reuzen, en brengt hun magnifieke wielerkledij tot bij bedrijven en teams. Mét eigen design, natuurlijk.

HET VERHAAL VAN SPORTFUL

FIETSKLEDIJ VOOR WIELERKAMPIOENEN

Onze wortels gaan terug tot 1972, het jaar waarin het merk Sportful werd opgericht door Giordano Cremonese. De weg naar die dag is uniek en fascinerend, het is een verhaal dat sterk beïnvloed is door Giordano’s passie voor sport en zijn streven om sportkleding te maken die sporters nodig hadden en nog niet konden vinden in de tweede helft van de 20e eeuw.

Experimenterend in de manifattura van zijn ouders begon hij eerst kleurrijke nordic-skipakken te maken, en verbreedde al snel zijn horizon naar fietskleding, waarbij hij de ambachtelijke kennis van de familie samenvoegde met zijn persoonlijke kennis op het gebied van sport.

Op deze basis groeide het merk snel en werd het plotseling een van de grootste spelers op het gebied van de ontwikkeling van sportkleding, met een grote impact op de prestaties van wielrenners, waarbij kampioenen werden gekleed tijdens hun meest verbazingwekkende prestaties.

Van de iconische prestaties van team Mapei in de jaren 90, tot het Olympisch goud van Paolo Bettini in Athene 2004, de 98e Giro d’Italia gewonnen door Alberto Contador en de drie Regenboogtruien van Peter Sagan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contact

Sportful Custom / Wolvenberg n.v.
Mouterij 10A
2550 Kontich
België

+32 (0)3 458 71 71
kopman@wolvenberg.com