Skip to main content

Voor de enthousiaste mannen van PCR Gravier is fietsen meer dan alleen maar op een fiets rijden. Het motto "meer foto's dan kilometers" belichaamt perfect hun filosofie.

Wat is de PCR Gravier?

De PCR Gravier is op een bepaalde manier het wilde kind van de Paris Chill Racing (PCR), een stedelijke fietsgroep die is ontstaan uit de fixed gear trend in 2010. Het concept is (tot op de dag van vandaag) een wekelijkse rit op woensdagavond, open voor iedereen, om een passie te delen en veel bier te drinken, al 12 jaar lang. Na een evolutie van onze activiteiten richting racefiets en cyclocross, heeft gravel zich op natuurlijke wijze aan ons opgedrongen. Van daaruit is de PCR Gravier (gravier betekent gravel in het Frans) ontstaan, met dezelfde geest als de stadsfiets, maar op zoek naar avonturen in het wild, dit keer alleen binnen de harde kern van PCR-rijders. Twee specifieke kenmerken hebben sterk de vorm van onze inhoud bepaald. Ten eerste werken veel leden van de groep in de filmindustrie of grafisch ontwerp, anderen hebben een passie voor fotografie, vooral analoog, wat ons heeft aangemoedigd om altijd te streven naar esthetische content. Daarnaast is niemand van ons in het wielrennen beland via competitie, dus onze benadering is echt gericht op het vermijden van prestaties en onze toon is enigszins eigenzinnig in de wielerwereld. Voor ons zijn de belevenissen en tegenslagen de favoriete bron van ons verhaal, niet zozeer de statistieken of KOM’s. Een van onze motto’s illustreert dit perfect: “meer foto’s dan kilometers!”

Sinds wanneer bestaat het?

We bestaan al 12 jaar, sinds de fiets een onderdeel werd van onze dagelijkse routine. Maar het was in 2015 dat we besloten om iets belangrijkers te creëren, en daarom werd PCR Gravier geboren. Het idee ontstond tijdens de beklimming van de Parpaillonpas in 2015. Destijds was gravel nog niet zo bekend in Frankrijk en reden we op cyclocrossfietsen, totaal ongeschikt voor de hoge bergen. Daar, op de pas op 2783 meter hoogte, besloten we om te evolueren naar nieuwe vormen van fietsen om onze filosofie en persoonlijkheid beter tot uiting te brengen. Met dit doel hebben we de oprichtingsakte opgesteld en besloten dat off-road ons nieuwe favoriete speelterrein zou worden.

Wat is jullie relatie met Sportful?

Onze relatie met Sportful is ontstaan vanuit een natuurlijke benadering, doordat we dezelfde filosofie over fietsen delen. Bovendien is Pierre al 2 jaar lang een merkambassadeur. Hij heeft de kwaliteit van de producten van het merk goedgekeurd, vooral de gravelreeks, die we hebben gekozen voor onze op maat gemaakte outfits die we eerder dit jaar hebben gemaakt. Dit gaf ons de mogelijkheid om onze creativiteit volledig tot uiting te brengen.

Wat zijn jullie favoriete Sportful accessoires en waarom?

Onze favoriete Sportful-accessoires zijn absoluut het Supergiara Jersey. Met zijn nauwsluitende pasvorm en lichtgewicht materialen is het perfect voor onze zomerse avonturen. De extra mesh zakken vergroten de ruimte om alles bij de hand te hebben, zelfs wanneer de bikepacking-tassen al vol zijn. Ook de Bibshorts Supergiara is een product dat we bijzonder waarderen, omdat het precies een racefiets Bibshorts is met een comfortabele zeem, waardoor we probleemloos lange uren in het zadel kunnen doorbrengen.

Vertel ons over één van jullie meest geliefde avonturen

Het is altijd moeilijk om deze vraag te beantwoorden! Het avontuur dat we het liefst hebben, is altijd degene die we nog niet hebben beleefd. Terugkijkend op onze ervaringen is voor velen van ons het belangrijkste avontuur zeker onze eerste “lange” bikepacking-ervaring, de Torino Nice Rally in 2016. Ook de Parpaillon verdient een vermelding, dit was een eendaagse trip maar een essentiële ervaring voor ons. We zijn opgegroeid met het volgen van onze passie en voor ons wordt gravel echt verheven wanneer het wordt gecombineerd met bikepacking, om even weg te zijn van onze gewoontes en eenvoudiger te leven: vriendschap en koude (indien mogelijk) biertjes!

Proost!

Leave a Reply